Recept på Vegansk Smörgåstårta
Om du är eller känner någon vegan som du ska bjuda på smörgåstårta ska du naturligtvis baka en vegansk smörgåstårta själv.
Det finns många olika recept på vegansk smörgåstårta.
Om det är någon ingrediens som du inte tycker så mycket om kan du ju byta ut den.
8 skivor veganskt landgångsbröd
½ st gurka
½ st rödlök
½ st citron
75 gram tångcaviar
500 g grillad paprika
1 st rödpeppar
1 st vitlöksklyfta
1½ msk olivolja
½ dl solrosfrön
1 msk rödvinsvinäger
3 msk riven pepparrot
3 st avokador
1 msk citronsaft
2 dl vegansk majonnäs
20 skivor gurka
10 skivor citron
75 gram tångkaviar
2 st avokador
10 st körsbörstomater
10 ärtskott
Gör din veganska smörgåstårta så här
För att lyckas med din glutenfria smörgåstårta gör du så här.
- Fyllning 1 - Caviarröra: Ta bort fruktköttet från gurkan och tärna den i 5 mm tärningar. Skala och finhacka rödlöken. Riv citronskalet. Blanda alla ingredienser.
- Fyllning 2 - Romesco: Torka ur paprikan. Dela och kärna chilin. Pressa vitlöken. Blanda alla ingredienser för Romesco och mixa med en stavmixer.
- Fyllning 3 - Avokadoröra: Riv pepparroten. Mosa avokadoköttet tillsammans med pepparrot och olivolja. Pressa i lite citronsaft.
- Kantskär allt veganska bröd.
- Lägg två brödskivor på serveringsfatet.
- Bred på hälften av caviarröran.
- Lägg på lager 2 bestående av 2 brödskivor.
- Bred på romescoröran.
- Lägg på lager 3 bestående av 2 brödskivor.
- Bred på avokadoröran.
- Lägg på det fjärde lagret av bröd.
- Lägg några svagt fuktiga handdukar på den veganska smörgåstårtan.
- Vänta 2-6 timmar.
- Bred på majonnäsen runt kanterna.
- Bred på återstoden av caviarröran ovanpå smörgåstårtan.
- Garnera med garneringen ovan eller med det du tycker om.
Böcker med recept på smörgåstårtor finns hos
Allt om goda smörgåstårtor
Här kan du hitta massor med smaskig fakta och läckra tips på om smaskiga smörgåstårtor men även en hel del kul fakta om smörgåstårtorna.