Recept på Vegetarisk Smörgåstårta
Om du själv är eller känner någon vegeterian som du ska bjuda på smörgåstårta ska du naturligtvis göre en hembakad vegetarisk smörgåstårta.
Det finns en hel del recept på recept på vegetariska smörgåstårtor.
Om det är någonting du inte gillar i receptet kan du enkelt byta ut denna ingrediens till någon egen favorit.
32 skivor ljust rågbrödBregott
250 g kikärtor
1 tsk pressad vitlök
1 tsk pressad citron
1 msk vatten
3 st avokadoar
1 msk pressad citron
2 msk finhackad rödlök
3 msk crème fraiche
1½ msk röd pesto
2 dl naturell keso
150 g philadelphiaost
3 msk crème fraiche
1 st grönsalladshuvud
2 st avokadoar
8 st rädisor
2 msk rostade solroskärnor
Gör din vegetariska smörgåstårta så här
För att lyckas med din glutenfria smörgåstårta gör du så här.
- Fyllning 1 - Hummus: Mixa de avrunna och sköljda kikärtorna med vatten, vitlök, citron, salt och peppar.
- Fyllning 2 - Avokadoröra: Blanda den mosade avokadon med pressad citron. Blanda i crème fraiche och den finhackade rödlöken.
- Fyllning 3 - Kesoröran: Blanda keson och peston lätt med en gaffel så att grynigheten är kvar. Krydda med lite svartpeppar.
- Kantskär allt bröd och smöra brödet så det bibehåller strukturen.
- Lägg 8 brödskivor på det tänkta serveringsfatet.
- Bred på hälften av hummusen.
- Lägg på lager 2 bestående av 8 brödskivor.
- Bred på avokadoröran.
- Lägg på lager 3 bestående av 8 brödskivor.
- Bred på kesoröran.
- Lägg på det fjärde lagret av bröd.
- Blanda philadelphiaosten med 3 msk crème fraiche och täck in tårtan med ett tunt lager.
- Sätt på salladsbladen på tårtan.
- Skiva de två avokadorna i tunna skivor och droppa lite citron på avokadon för att de fortsatt ska vara fräscha.
- Garnera tårtan med avokado, halva rädisor och solroskärnorna.
Böcker med recept på smörgåstårtor finns hos
Allt om goda smörgåstårtor
Här kan du hitta massor med smaskig fakta och läckra tips på om smaskiga smörgåstårtor men även en hel del kul fakta om smörgåstårtorna.