Smörgåstårtor - Massor med underbara smörgåstårtor

Smörgåstårtans Dag

Smörgåstårtor

I år inträffar Smörgåstårtans Dag den 13/11 och dit är det 122 dagar. Detta kan kännas lång tid när man är sugen på smörgåstårta men det är tillåtet att äta smörgåstårta på årets alla 366 dagar.

Den officiella Smörgåstårtans Dag är den trettonde november varje år. Orsaken till att smörgåstårtans dag ska firas med en smaskig smörgåstårta just den 13:e november är för att Gunnar Sjödahl, som uppfann och utvecklade smörgåstårtan, föddes just den 13:e november 1939.

Första Smörgåstårtans Dag

Första Smörgåstårtans Dag

Den första Smörgåstårtans Dag instiftades av Smörgåstårtans vänner den 13/11 år 2012 så i är firas Smörgåstårtans Dag för 13:e gången i ordningen. Syftet med Smörgåstårtans Dag vara att uppmärksamma detta genuina svenska bakverk på dessa skapares födelsedag.

Många konditorier och mataffärer marknadsför smörgåstårtor till den 13/11 och till minne av Gunnars Sjödahl födelse.

Flest smörgåstårtor

Flest smörgåstårtor

Den dag det äts flest smörgåstårtor är faktiskt på Sveriges nationaldag den 6:e juni. Detta beror mycket på att det är en utmärkt rätt att servera till många och dessutom ser en smörgåstårta väldigt läcker och tilltalande ut.

Trots att Smörgåstårtans Dag är den 13/11 år har inte detta uppmärksammats tillräckligt mycket för att tränga undan den 6/6 som den populäraste smörgåstårteätardagen på hela året.

När kan man äta smörgåstårta?

När kan man äta smörgåstårta?

Naturligtvis kan man äta smörgåstårta på andra dagar än på Smörgåstårtans Dag. Alla dagar kan egentligen vara smörgåstårtans dag.

För de som verkligen gillar smörgåstårtor spelar det inte någon roll vilken dag det är eftersom man kan äta smörgåstårtor vilken dag i veckan och vilken vecka på året som helst.


Böcker med recept på smörgåstårtor finns hos

Allt om goda smörgåstårtor

Här kan du hitta massor med smaskig fakta och läckra tips på om smaskiga smörgåstårtor men även en hel del kul fakta om smörgåstårtorna.

Meny - Smörgåstårtor
Till förstasidan på www.smorgastartor.seHögst upp på sidan om smörgåstårtaLängst ned på sidan om smörgåstårtor
ReceptDagenGodasteNyheter