Recept på Glutenfri Smörgåstårta
Om du är glutenallergiker eller ska bjuda någon som är glutenintolerant på smörgåstårta finns det många goda recept på glutenfria smörgåstårtor.
Du kan naturligtvis ändra smörgåstårtan efter eget tycke och smak.
8 skivor Fria Grova16 skivor Fria Vita
2 burk tonfisk i vatten
½ dl hackad purjolök
4 msk chilisås
4 hårdkokta ägg
2 dl skalade räkor
3 msk hackad dill
4 msk majonnäs
3 msk mjölk
4 hårdkokta skivade ägg med bacon
20 skalade räkor
40 skivor gurka
1 dl mjukost
8 salladsblad
2 skivade tomater
30 skivor lagrad ost
10 tunna skivor rökt skinka
10 tunna skivor citron
1 dillkvist
Pepparrotsvisp
2 dl vispgrädde
2 msk pepparrot
Gör din glutenfria smörgåstårta så här
För att lyckas med din glutenfria smörgåstårta gör du så här.
- Kantskär de glutenfria brödskivorna så att de blir jämna fina fyrkanter.
- Lägg 8 skivor Fria Grova på serveringsfatet.
- Bred ut fyllning nummer 1 över de utlagda glutenfria bröden.
- Lägg ut lager 2 bestående av 8 skivor Fria Vita och bred ut fyllning 2 ovanpå dessa glutenfria bröd.
- Lägg ut det översta brödlagret med hjälp av de 8 återstående skivorna Fria Vita.
- Bred ett tunt lager av mjukosten både på smörgåstårtans sidor och på toppen så att garneringen fastnar.
- Garnera sidorna med salladsblad ost
- Garnera ovansidan med salladsblad, skivade ägg, ost, majonnäs, räkor, tomat, gurka, citronskivor och dillkvisten.
- Lägg en matsked av pepparrotsvispen på alla skinkskivorna och ihop dessa för att sedan placera dem på smörgåstårtan.
Böcker med recept på smörgåstårtor finns hos
Allt om goda smörgåstårtor
Här kan du hitta massor med smaskig fakta och läckra tips på om smaskiga smörgåstårtor men även en hel del kul fakta om smörgåstårtorna.