Smörgåstårtor - Massor med underbara smörgåstårtorA--0A-EX - IL - U2-0

Kul om Smörgåstårtor

Roligt om smörgåstårtor

Förutom att smörgåstårtor är fantastiskt vackra och goda finns det mycket annat att rapportera om smörgåstårtorna. Det finns en del matråtter som påminner som smörgåstårtor som t.ex. landgången, det danska smørrebrødet, finska voileipäkakku eller det isländska brauðterta men inget slår den svenska smörgåstårtan.

Här på Sveriges bästa sida om smörgåstårtor kommer det finnas kul fakta och info om smörgåstårtor men även tips på intressanta smörgåstårtor samt det som är bra att känna till gällande smörgåstårtor. Förutom detta presenteras komiska citat eller detaljer om smårgåsar, landgångar och smörgåstårtor.

H-EX - IL - U2-1

Populärast med smörgåstårtor

Populärast med smörgåstårtor Den dag under året som det är mest populärt med smörgåstårtor är den 6:e juni, på Sveriges nationaldag. Smörgåstårtan är båda vacker, kan enkelt tas fram ur kylen, väldigt uppskattad och passar perfekt vid festligheter.

Smörgåstårtans Dag

Smörgåstårtans Dag Smörgåstårtans Dag är den 13:e november varje år.

Orsaken till att det är att då föddes smörgåstårtans uppfinnare.

H-EX - IL - U2-2

Längsta smörgåstårtan

Längsta smörgåstårtan Den längsta smörgåstårtan i världen gjordes i Köping 1985 och blev 510.69 meter. Det var Tårtgeneralen Hans Pettersson som drev arbetet med att sätta Köping i rekordböckerna.

Citat som smörgåstårta

Citat som smörgåstårta Att skriva brev till sin käraste är som att rita en smörgåstårta när man är hungrig.


Av en hungrig och kärlekskrank man

Smørrebrød

Smörrebröd - Smørrebrød Ett Smörrebröd, smørrebrød, är en dansk nationalrätt vilket består av en skiva grovt men mycket pålägg som kan kombineras i otalt antal varianter.

Landgång

Landgång En landgång är en lång smörgås som garneras med lite mer festligt pålägg. Till skillnad mot smörgåstårtan har landgången bara ett lager med pålägg/fyllning.

Världens godaste vegansmörgåstårta

H-EX - IL - U2-3

Superior Smörgåscake

Smörgåstårta - Viking Cake

How to make Swedish Sandwich Cake

Baka smörgåstårta

Visste du att en smörgåstårta har innehåller mellan 2500-3000 kJ energi. I de flesta smörgåstårtor finns det omkring 20-30% fett, cirka 20-30% proteiner och ungefär 40-60% kolhydrater.


Böcker med recept på smörgåstårtor finns hos

Allt om goda smörgåstårtor

Här kan du hitta massor med smaskig fakta och läckra tips på om smaskiga smörgåstårtor men även en hel del kul fakta om smörgåstårtorna.

Meny - Smörgåstårtor
Till förstasidan på www.smorgastartor.seHögst upp på sidan om smörgåstårtaLängst ned på sidan om smörgåstårtor
ReceptDagenGodasteNyheter